Otto Mønsteds Kollegium

Kollegianerlivet

Med et udgangspunkt solidt funderet i et stærkt beboerfælleskab, aktive frivillige udvalg, sociale arrangementer, byder OMK på ikke mindre end 6 årlige kollegiefester, jule-bingo, introfester og vores helt egen Otto Festival, der årligt tiltrækker fede kunstnere og gæster fra nær og fjern.

Ansøge om et værelse

For at kunne bo på Otto Møndsteds Kollegium skal du først ansøge om et værelse via s.dk eller kbh-kollegier.dk. I visse tilfælde er det også muligt at leje et værelse af en anden beboer som fremlejer sit eget værelse.

Faciliteter

Kollegiet er placeret mellem Vesterbro, Valby, Sydhavn og Frederiksberg, og byder derfor på et væld af skønne bylivsaktiviteter. Kollegiets egne faciliteter indebære en dejlig have, men spreder sig selvfølgelig vidt og bredt over kollegiets store indendørsareal.

Klubber og Udvalg

De frivillige udvalg og væld af forskellige fritidsklubber, ligger dybt i OMKs DNA. Det er en skøn måde at involvere sig i kollegielivet, få nye bekendtskaber og opdage hidtil ukendte passioner og talenter hos sig selv.

OMKs Historie

Grundlagt af Otto Mønsted Fonden og indstiftet 6. februar 1956, har Otto Mønsted Kollegiet både fungeret som hjemsted for studerende, ligesom det i perioder har haft andre funktioner, såsom hotel. I dag rejser bygningen sig over skinnerne ved Carlsberg Station med sine 10 etager, 307 værelser og tilsvarende antal beboere.

Kollegie er opkald efter den danske storkøbmand og fabrikant Rasmus Otto Mønsted (23. november 1838 – 4. september 1916). Han stod blandt andet bag virksomheden Otto Mønsted Aarhus, stadig kendt for OMA margarine, hvilket også har givet ophav til OMKs kælenavn Magarine Kollegiet.
Denne baggrund i handel og virksomhed er også afspejlet i kollegiets historie. Kollegiet husede i første omgang unge mænd, der forsøgte sig med handel og egen virksomhed. Sidenhen tilbød kollegiet dog også en stor gruppe af de studerende fra de polytekniske uddannelser, det vi i dag kender som DTU.
1960’erne bød på en udvidelse af Otto Mønsted Kollegiet, da OMKs søsterkollegie i Aarhus om til verden. Siden da er både kvinder og et væld af andre studier blevet en del af OMK, der, trods en begyndelse med fokus på handel og teknik, i dag er kendt som kollegie, der vægter en høj diversitet i studiesammensætningen på de forskellige køkkener.