Her kan du læse mere om Otto Mønsteds Kollegiets klubber, foreninger, fester og andre social muligheder man som beboere har mulighed for at benytte.

Klubber

Otto Mønsteds primære klubber:

  • OMK fodbold
  • Sportsklubben
  • Badminton
  • Værkstedsklubben
  • DISC
  • InTech

er nogle af de tiltag, der alle er blevet dannet af kollegianere. Fælles for klubberne er, at de alle skaber sociale bånd på tværs af både køkkener og etager.

Sport


Drengefodbold
OMK Nonstars er Otto Mønsteds Kollegiums drengefodboldhold. Nonstars spiller mod elleve andre kollegier i den traditionsrige storkøbenhavnske kollegieturnering. Turneringen grundlagdes helt tilbage i starten af 1960’erne, og det er faktisk vores kollegium, der har vundet trofæet flest gange – sidste gang i sæsonen 2012. Træning er åbent for alle. For tidspunkt på træning tjek opslagstavlerne i kollegiets forhal.

Pigefodbold
OMKs pigefodboldhold hedder OMA opkaldt efter Otto Mønsteds legendariske margarineprodukt. Her mødes alle friske piger til en omgang bold en gang om ugen. Alle kan være med, hvad end man er tidligere divisionsspiller eller aldrig har sparket til en fodbold. Ligesom drengene deltager pigerne i den Københavnske kollegiefodboldturnering. For tidspunkt på træning tjek opslagstavlerne i kollegiets forhal.

Læs mere om kollegiefodbold på hjemmesiden: www.kollegiefodbold.dk.

I kollegiets kælder finder du motionsrummet, hvor vi har super nyrenoverede træningsfaciliteter, som kan tjene som et billigt alternativ til de ret dyre træningscentre rundt om i byen. Det er tæt på – og det er billigt. Indmeldelse sker ved at kontakte formandskabet.
Badminton klubben spiller i KP-hallen én gang om ugen og er for alle der har lyst til at svinge en ketcher.

Værkstedsklubben

Værkstedsklubben har et fint lokale i kælderen, hvor det er muligt at finde alt det obskure værktøj, som man ikke selv har, men som man med sikkerhed står og mangler fra tid til anden. Lokalet har ligeledes cykelophæng, så man kan få pudset jernhesten uden at få ondt i lænden.

Som formanden for Værkstedsklubben udtaler:

“Der er grineren, vi laver cykler, der er masser af værktøj og der er kroge til at hænge cyklen op, olie, dækjern, lappegrej og cykelslanger..
Melder man sig ind kommer man bare med forslag til nyt værktøj vi skal købe!”

DISC


DISC er Otto Mønsteds Kollegiets ældste klub. Her hørte kollegianere før i tiden plader, da de ikke selv havde råd til afspiller og samme mængde plader som DISC er i besiddelse af. Det betyder en imponerende samling af plader og cd’er, som du er velkommen til at lytte til i det hyggelige og stemningsfyldte lokale. DISC er perfekt til en afslappende hyggeaften med vennerne. Lokalet er forsynet med et klaver, og kollegiets kor, Ottos Røst, har derfor også til huse i DISC.

InTech

Foreningen InTech varetager projekter af teknologisk karakter. Derudover udbyder InTech kollegiets internet kaldet OMKnet. Alle værelser på kollegiet har en lynhurtigt internetforbindelse og man er automatisk medlem, når man bor på Otto Mønsteds Kollegium.
 

Den daglige drift og vedligeholdelse af kollegiets internet, dets server, hjemmeside og intranet bliver varetaget af en håndfuld kollegianere.

Faciliteter


Mulighederne er mange på Otto Mønsteds Kollegium – også uden for værelsets fire vægge. Du har selvefølgelig køkkenet inde for kort rækkevide, men også mødelokaler, læsesal, festlokale, gæsteværelser, sauna, biograf og meget mere. Scroll videre for flere specifikke informationer om de enkelte faciliteter.

Værelserne

Værelserne på OMK er ca. 12 m2 og har eget bad, toilet og masser af skabsplads. Derudover har værelserne en lille fransk altan.

Moderniseret

Alle badeværelser har i løbet af 2011/2012 gennemgået en renovering og er blevet moderniseret.

Gæsteværelser

Kollegiet har to gæsteværelser. Det kan huse i alt 4 sengeliggende gæster, og der er også tilknyttet bad og toilet.

Reservering

foregår hos inspektøren, og samtidig med reserveringen betales kontant, lejen og et depositum på 200 kr. Pris: fra 150 kr./dag eller fra 300 kr. for en weekend, det vil sige fra fredag til mandag.

Køkkenerne

Hver af kollegiets 10 etager er forsynet med 2 køkkener - et vest- og et østkøkken. Til hvert køkken hører 15-16 kollegianer-værelser.

Moderniseret

Alle køkkener har i løbet af 2011/2012 gennemgået en gennemgribende renovering og har fået nyt og indbydende inventar.

Kollegiets andre faciliteter

Vores møde- og festlokale kaldes af en eller anden grund Eforen, selvom den aldrig har tjent som eforbolig. I dag bruger vi bl.a. lokalet til repræsentantskabsmøder og som gruppelokale. Hvis du skal holde fest kan du leje eforen for 200 kr. og et depositum på yderligere 200 kr. Eforen reserveres hos inspektøren, og betaling af lejen foregår samme sted. Vær opmærksom på, at der ikke kan betales med kort hos inspektøren.
Kollegiet har sin egen læsesal i hvad, der tidligere var inspektørens bolig. Her kan du finde ro til lektie- og eksamenslæsningen. Der er trådløst net på hele læsesalen og to grupperum, som du kan booke til møder og gruppearbejde.
Kollegiet har sin egen vaskekælder, hvor en vask koster 14 kr og tørretumling 3kr/15min. Du skal bruge en vaskechip, som du får udleveret af inspektøren. Der er seks vaskemaskiner med faste tider. Disse tider kan bookes i vaskekælderen og på internettet. Der må kun bookes en vasketid ad gangen. Til hver vasketid, der varer en time, er knyttet brugsret for den tilhørende tørretumbler, ligeledes i en time. Kommer du 5 min. for sent til din tid, er vaskemaskinerne fritstillede. Ud over de seks omtalte maskiner, er der to mærket pirat. Disse maskiner er til afbenyttelse uden for skema og her gælder reglen, at den der kommer først til mølle, får først malet. Der er ikke tilknyttet en tørretumbler til disse maskiner. Der findes også en tørrekælder til at hænge tøj op, samt tørresnore udendørs.
Vores splinternye musiklokale står klar til brug for alle kollegianere, der tegner medlemskab hos musikklubben. Lokalet er indrettet med komplet trommesæt, guitar og basforstærkere, keyboard og PA-anlæg.
I vores splinternye biograf kan du nyde en film med dine venner, resten af dit køkken eller nogle helt tredje. Du booker en tid og får adgang med din nøglebrik.
Situeret mellem gæsteværelserne og Eforen har vi en sauna, som er til fri afbenyttelse for alle kollegianere.
Kælderen under Otto Mønsteds Kollegiet bliver hovedsageligt brugt til parkering af kollegianernes cykler. Kollegiet råder over en forholdsvis stor cykelkælder, med to indgange udefra fra hver sin side af kollegiet. Kollegiet har fået sponsoreret en ladcykel som alle kollegianere kan booke. Derudover råder kollegiet over en motorcykelkælder, hvor man efter aftale med inspektøren kan parkere en motorcykel eller knallert2.
Vi genbruger lokalt på kollegiet. Det sidste rum i kælderen (inden døren ud mod skraldespandene/ storskrald) er reserveret til genbrug. I Ottos genbrug kan kollegianere placere stole, kommoder, reoler, senge og andre møbler eller genstande, som andre kollegianere kan få glæde af. Med rummet er vi med til at sikre en bedre genbrug på kollegiet, så genanvendelige sager ikke havner udenfor i storskrald, hvor de ofte bliver våde og derfor ikke er så attraktive at genbruge. For at sikre, at pladsen ikke bliver overfyldt, er det som udgangspunkt bedst at starte med at poste det, som man gerne vil give videre på Ottos genbrugs Facebook-side, så tingene bliver hentet direkte ved ens dør. Se link https://www.facebook.com/groups/1787422751561248/.

Fester

Ud over Baren, der har åbent hver fredag, afholdes der en lang række fester på Otto Mønsteds Kollegium. De store fester er det helt store trækplaster med flere hundrede glade og feststemte deltagere. De faste fester er fordelt over hele året og arrangeres på skift af de forskellige gange. Den traditionsrige Sommerfest står baren for. Baren ligger også lokaler til den årlige Otto Festival – en weekend med masser af musik og en masse andre aktiviteter. Festivalen er arrangeret af frivillige kollegianere.

Fredagsbaren

”Skal vi gå i baren!?”, er et af de oftest stillede spørgsmål på kollegiet. OMK’s hyggelige fredagsbar, også kaldet Ottos Trøst, har åben hver fredag fra kl. 22 og et godt stykke ud på natten. Der er både plads til at nyde en enkelt stille og rolig øl og til at holde en rigtig god fest med dine medkollegianere. Fredagsbarerne har ofte et tema, arrangeret af de entusiastiske bartendere eller et af køkkenerne på kollegiet. Lige meget hvor mange øl man drikker, er hjemturen fra Ottos Trøst begrænset til enten trappen eller elevatoren op til sit værelse.

Hvis du ikke har været i fredagsbaren, har du ikke boet på OMK. Der er sikkerhed for godt selskab, priserne er studentervenlige og humøret er højt.

Otto Festival

Baren lægger ligeledes lokaler til den årlige Otto Festival, hvor sidste weekend i april bliver omdrejningspunkt for masser af musik og sociale aktiviteter.

Otto Festival er Otto Mønsted Kollegiets helt egen festival og et eksklusivt musik-event. Festivalen afholdes sidste weekend i april måned og gør hvert år en dyd ud af at præsentere kollegianere og venner af kollegiet for spændende udefrakommende bands og DJ’s.

Udover de mange musiknavne, byder festivalen ligeledes på et utal af sjove, sociale aktiviteter på tværs af kollegiets køkkener samt for kollegianernes venner.

Du har som kollegianer mulighed for at være medhjælper både op til og under selve festivalen. Dette giver en masse fantastiske sociale oplevelser sammen med andre engagerede OMK kollegianere, og mulighed for at sætte netop dit præg på Otto Festival.

For spørgsmål, opdateringer og input, find Otto Festival på facebook.

Otto Festival skal ses, høres, smages – opleves!

Bodegaen

SmørBar er for jer, der vil køle ned med en specialøl, omgivet af venner. Bodegalokalet er traditionelt og kækt, med efterårsportvin og quizarrangementer, dartskive og din morfars interiør. Om sommeren serverer vi en mild rosé i haven.

Vi glæder os til at se dig!

Ramagangsjang

Hver måned arrangerer køkkenerne desuden på skift et alkoholfrit arrangement “Ramagangsjang” for hele kollegiet. Det kan være alt fra fællesspisning og filmhygge til græskarudskæring eller Sankt Hans-bål.

 

 
 

 

Øl-Kælderen

Når øl-køleskabet på køkkenet skal fyldes op, kræver det ikke mere end et par klik på musen.

Gennem vores faste leverandør kan hvert køkken på nettet vælge mellem et stort sortment af øl og vand. Varerne leveres til kollegiets øl-kælder, hvor køkkenernes øl-ansvarlige så kan hente, hvad de har bestilt, og spare sig selv for en tung tur til netto.